mask

Gastronomiczne zaopatrzenie eventu. Jaką restaurację wybrać?

Smaczne potrawy oraz profesjonalna obsługa to dwie najważniejsze, chociaż nie jedyne kwestie, mające wpływ na pomyślny przebieg organizowanego przyjęcia. W tym artykule podpowiemy, na co należy zwrócić uwagę, wybierając restaurację zapewniającą usługi cateringowe.

Zamawianie usług cateringowych. Na co należy zwrócić uwagę?

  1. Zakres zapewnianych usług. Na etapie wyboru restauracji zapewniającej usługi cateringowe warto dowiedzieć się, jaki jest zakres świadczonych usług. Warto porozmawiać na temat tego, w czym dokładnie specjalizuje się dana restauracja i jakie imprezy obsługuje. Należy ustalić, dla jakiej liczby gości może przygotować poczęstunek oraz czy w ramach współpracy istnieje możliwość skorzystania z dodatkowych usług, np. obsługi kelnerskiej.
  2. Urozmaicone menu. Zaproszeni na przyjęcie goście, bez względu na to, czy jest to impreza firmowa, czy spotkanie rodzinne, powinni mieć możliwość skosztowania różnych potraw. Warto też starać się sprostać szczególnym wymaganiom gości, np. wegan czy osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi. Im bardziej urozmaicone menu zapewniane przez restaurację, tym łatwiej nam będzie ułożyć listę dań dostosowaną do potrzeb.
  3. Jakość przygotowywanych potraw. Jedzenie to jeden z najważniejszych elementów każdego przyjęcia towarzyskiego, dlatego jakość przygotowywanych potraw i przystawek zawsze ma bardzo duże znaczenie przy wyborze usług cateringowych. Nasza restauracja bazuje na sprawdzonych recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie, które są uzupełnione o nowoczesne smaki z całej Europy. W przemyślany sposób łączymy to, co tradycyjne, z innowacyjnymi rozwiązaniami kulinarnymi. Zawsze korzystamy wyłącznie ze świeżych i sprawdzonych składników. To one wpływają na jakość, smak i aromat przygotowywanych potraw. Naszą specjalnością jest menu sezonowe, dostosowane do pory roku i dostępnych produktów. W naszym cateringowym menu nie brakuje wysokiej jakości wędlin, serów czy warzyw.
  4. Zapewniane wyposażenie. Zamawiając usługi cateringowe, warto dowiedzieć się, jakim wyposażeniem dysponuje wybrana firma. Profesjonalny sprzęt ma bezpośredni wpływ na jakość i szerszy zakres świadczonych usług. Restauracja Laura zapewnia zaawansowane wyposażenie cateringowe, obejmujące m.in. warniki i dyspensery, termosami do napojów, wózkami serwisowymi itd. Zapewniamy też odpowiednią liczbę stołów i krzeseł, a także ich optymalne ułożenie.
  5. Profesjonalna obsługa. Jest to drugi ważny filar dobrego cateringu. Przez cały czas trwania przyjęcia kelnerzy powinni czuwać nad tym, aby gości mieli pod dostatkiem jedzenia, naczynia były sprzątnięte, a na stole znajdowały się ciepłe i zimne przekąski czy napoje. Nasza restauracja ma przyjemność współpracować z doświadczonymi kelnerami, którzy wyróżniają się wysoką kulturą osobistą. Dbamy, aby podczas organizowanych przez państwa imprezach nigdy nie brakowało personelu, gdyż to w dużej mierze jest gwarancją niezakłóconego przebiegu wydarzenia.