Dlaczego warto zamawiać catering z restauracji?
Wizyta w restauracji jest okazją do cieszenia się wspaniałym smakiem potraw, sposobem ich podania, delektowania się dobrze zestawianymi z serwowanymi daniami winami i szansą na spotkanie się z przyjaciółmi, rodziną lub umówienie się na romantyczną kolację tylko we dwoje.
Na doznania gości składają się zarówno kolejne serwowane specjały, jak i wystrój Sali, niepowtarzalna atmosfera lokalu, dbająca o potrzeby gości, dyskretna i skora do pomocy obsługa. Radość ze smacznego posiłku można jednak czerpać również, zamawiając catering bezpośrednio z restauracji – czy to decydując się na dostawę wybranych dań wprost do domu, czy też korzystając z cateringu przygotowywanego z okazji świąt lub większych wydarzeń rodzinnych. Znakomitą okazją do zamówienia dań na wynos może być urządzane przyjęcie, przygotowywany event, spotkanie biznesowej, prezentacja czy szkolenie lub pokaz dla pracowników albo klientów. Przekonajmy się, dlaczego oferta cateringu zamawianego w restauracji to dobry pomysł.
Catering na rodzinne spotkania i imprezy
Samodzielne przygotowywanie posiłków może być prawdziwą pasją, sprawiającą wielu osobom dużo radości i satysfakcji. Niestety, nie zawsze mamy możliwość samodzielnego gotowania – chyba każdy kucharz amator dobrze wie, że czas spędzony w kuchni po ciężkim dniu w pracy może wcale nie być tak przyjemny. Dużym wyzwaniem bywa też przygotowanie smacznego i zdrowego posiłku na rodzinne spotkanie czy tradycyjny „niedzielny” obiad. W takich sytuacjach, zamiast zmuszać się do gotowania o wiele lepiej będzie zdać się na profesjonalistów i zjeść w domu jak restauracji zamawiając catering przygotowany przez doświadczonego Szefa Kuchni, dostarczony prosto na domowy stół.
Korzystanie z cateringu z dostawą do domu to również wspaniała okazja dla osób, które wprawdzie uwielbiają smaczne i ciekawie skomponowane posiłki, jednak niezbyt przepadają za własnoręcznym gotowaniem. Zjedzenie smacznych dań bez wychodzenia z domu i bez godzin poświęconych zakupom i gotowaniu jest bardzo kuszącą propozycją dla wszystkich miłośników dobrego jedzenia, którzy nie mają czasu na własne eksperymenty kulinarne lub nie do końca dowierzają swoim umiejętnościom. Zrobienie wrażenia na gościach przez serwowanie potraw przyrządzonych przez profesjonalnego kucharza we własnej jadalni jest bardzo proste, zarówno jeśli samodzielnie skomponujemy całe dostarczane z restauracji menu, jak i wtedy, gdy zdamy się na wybór Szefa Kuchni.
Catering przywożony do domu to także sposób na spełnianie swoich zachcianek. Chyba każdy doświadcza co jakiś czas tęsknoty za jedną z bardziej egzotycznych czy skomplikowanych w przygotowaniu potraw. Bywa, że szybkie znalezienie potrzebnych składników o odpowiedniej jakości jest prawdziwym wyzwaniem, a konieczność spędzenia dłuższego czasu na gotowaniu skutecznie zniechęca do całego pomysłu. Przy skorzystaniu z cateringu i dostawy na telefon zrealizowanie swojego kulinarnego marzenia może być o wiele prostsze.
Catering okolicznościowy dla firm
Korzystanie z cateringu to jednak nie tylko dostawy potraw na codzienne obiady lub kolacje czy kameralne spotkania. Wiele restauracji oferuje catering świąteczny, a także przygotowywanie dań na specjalne okazje – przyjęcie z okazji chrzcin, pierwszej komunii, rocznicy ślubu czy osiemnastych urodzin. Zamówienie odpowiedniego menu w takich przypadkach jest nie tylko gwarancją otrzymania dań składających się na całe menu od przystawek po deser o fantastycznym smaku, ale również sposobem na uwolnienie się od jednego z być może przyjemnych, lecz z pewnością czasochłonnych obowiązków. Dzięki zamówieniu dostawy z restauracji można zyskać więcej czasu na potrzebne przygotowania, a także nieco wypocząć, zanim w domu zjawią się goście.
Catering to także znakomity sposób na wszelkiego rodzaju spotkania firmowe i większe imprezy. Dzięki bogatej restauracyjnej ofercie można łatwo skomponować menu na każdą okazję – od obiadu podawanego w trakcie szkolenia, przez specjalne dania podawane w formie zimnego bufetu w czasie pokazu lub prezentacji, aż po pełną obsługę na imprezie okolicznościowej organizowanej przez firmę. Dobra restauracja sprosta każdemu wyzwaniu tego rodzaju, przygotowując zarówno wykwintne menu podawane specjalnym gościom, jak i typowe potrawy serwowane zwykle na firmowych piknikach czy festynach. Plusem takiego rozwiązania jest również możliwość zapewnienia profesjonalnej obsługi kelnerskiej, potrzebnej zastawy czy udekorowania i ustawienia stołów.
Coraz częściej firmy decydują się także na korzystanie z usług cateringowych restauracji, by podkreślić swoje związki z lokalną tradycją, w tym także kulinarną. Znakomitym sposobem na wywarcie dobrego wrażenia na osobach biorących udział w imprezie lub spotkaniu, na który zamawiany jest catering, będzie podawanie produktów związanych z okolicą albo wytwarzanych rzemieślniczo – wielką popularnością cieszą się kraftowe piwa z regionalnych browarów, ciekawie dobierane wina z niedaleko położonych winnic lub specjalnie selekcjonowane, a nawet kawa z niewielkiej palarni, gwarantująca niepowtarzalny smak i aromat. Zawsze cenionymi propozycjami są też regionalne wędliny czy sery.
Oferta cateringowa niezależnie od tego, czy będzie przygotowana na potrzeby rodzinnego obiadu, większej imprezy z udziałem przyjaciół albo firmowego eventu okaże akcentem, który uprzyjemni spotkanie zaproszonym gościom i stanie się okazją do zapoznania się z umiejętnościami Szefa Kuchni oraz cieszenia się daniami przyrządzonymi ze świeżych lokalnych produktów.